Kokkini Hani, Heraklion

Edward Snowden για τα μέτρα της πανδημίας του CoVid-19

Στον πρόλογο του βιβλίου του με τίτλο "Permanent Record" ο Έντουαρντ Σνόουντεν λέει:

«Η απόφασή μου να εκθέσω στοιχεία που αποδεικνύουν επιλήψιμες πράξεις της [αμερικανικής] κυβέρνησης, υπήρξε πολύ πιο εύκολη από την απόφαση που πήρα να παραδώσω μια καταγραφή της ζωής μου μ΄ αυτό εδώ το βιβλίο».  

Έντουαρντ Σνόουντεν: «Οι νέες κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) δεν είναι απλά συσκευές παρακολούθησης, αλλά πλήρως εξοπλισμένα αστυνομικά όργανα».

Σοκαρισμένος δηλώνει από την υποκρισία της κυβέρνησης Ομπάμα στο βιβλίο απομνημονευμάτων του, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το μέγεθος της μαζικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες. Ο Σνόουντεν ζει από το 1995 ως πολιτικός εξόριστος στη Μόσχα.

Ο Σνόουντεν γεννήθηκε το 1983 στη Βόρειο Καρολίνα, και προέρχεται από οικογένεια με πλούσιο ιστορικό στις υπηρεσίες ασφάλειας της πατρίδας του. Ο παππούς του υπηρέτησε στο FBI, ο πατέρας του στην Ακτοφυλακή, η μητέρα του στην NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) και ο ίδιος βεβαίως στον Στρατό πριν ειδικευτεί ως διαχειριστής συστημάτων που εργαζόταν, βάσει συμβολαίου, για την NSA και την CIA, ώσπου πήρε τη γενναία απόφαση το 2013 να διοχετεύσει στον τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το μικρόβιο του "hacking" σύμφωνα με το βιβλίο, το είχε από μικρός,

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Σνόουντεν αποφάσισε να διοχετεύσει την τεχνική εμπειρία του στα ψηφιακά συστήματα σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στις υπηρεσίες πληροφοριών, κατορθώνοντας να αποκτήσει στα 22 του χρόνια την ιδιότητα του διαχειριστή «άκρως απόρρητων» στοιχείων, σταδιακά όμως άρχισε να απογοητεύεται οικτρά από το σύστημα το οποίο υπηρετούσε, με αποκορύφωμα την περίοδο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Ομπάμα. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, το μέγεθος της υποκρισίας ήταν ένα μεγάλο σοκ για τον ίδιο.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα που είχε εκλεγεί ως δριμύς κατήγορος της κατάχρησης εξουσίας και της παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων που είχε επιδοθεί η κυβέρνηση του Μπους, όχι μόνο συνέχιζε τα προγράμματα παρακολούθησης του προκατόχου του, αλλά φαινόταν αποφασισμένος να τα ενισχύσει.

Στο βιβλίο επιβεβαιώνεται επίσης ότι τα εργαλεία μαζικής παρακολούθησης, αποκαλύπτουν περίτρανα ότι ένα πράγμα που συνδέει όλη την ανθρωπότητα που βρίσκεται online, είναι τo πορνό: «Αυτό ισχύει κυριολεκτικά για οποιονδήποτε μπαίνει στο διαδίκτυο, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, φυλής και ηλικίας, από τον πιο βίαιο τρομοκράτη μέχρι τον πιο φιλήσυχο ηλικιωμένο πολίτη, που μπορεί να είναι ο παππούς ή ο γονιός ενός βίαιου τρομοκράτη».  

Ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις, με τη βοήθεια των μεγάλων εταιρειών Διαδικτύου, κινούνται προς τη δημιουργία ενός μόνιμου συστήματος καταγραφής πληροφοριών για όλους στη γη, καταγράφοντας ολόκληρη την καθημερινή τους ζωή.

Ο Snowden είπε επίσης: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται ακόμη μπροστά, με τη βελτίωση των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως η αναγνώριση προσώπου και μοτίβου» ... «Μια κάμερα παρακολούθησης εξοπλισμένη με AI (τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης), δεν θα ήταν απλά μια συσκευή καταγραφής, αλλά θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι κοντινό με ένα αυτοματοποιημένο αστυνομικό»

 

 

 

Pin It

Comments powered by CComment

Share This

User LoginNot registered yet?

Join the system.

Create an account
2531037
Today
Yesterday
This Week
This Month
Last Month
1008
2410
1008
38463
80833

Your IP: 34.229.119.29
12-07-2020 06:47
Go to top