Kokkini Hani, Heraklion

Ενδιαφέρουσα ελληνική σημαίαΗ ελληνική σημαία εγκρίθηκε επίσημα από την Πρώτη Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο στις 13 Ιανουαρίου του 1822 και περιλαμβάνει εννέα μπλε και άσπρες οριζόντιες ρίγες.

Ορισμένοι μελετητές λένε ότι αντιπροσωπεύουν τις εννέα συλλαβές του ελληνικού ρητού « Ελευθερία ή Θάνατος ». 

Το μπλε αντιπροσωπεύει τη θάλασσα και τον ουρανό της Ελλάδας, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την αγνότητα του αγώνα για την ελευθερία. 

Στην επάνω αριστερή γωνία βρίσκεται ο παραδοσιακός ελληνικός ορθόδοξος σταυρός.

 

Μερικά πράγματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες που θα πρέπει να ξέρουμε:

Το επίσημο όνομα της Ελλάδας είναι « Ελληνική Δημοκρατία ».

Η Ελλάδα θεωρείται ότι έθεσε τα θεμέλια για τον Δυτικό Πολιτισμό, ειδικά καθώς ενσωματώθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Η Ελλάδα είναι διάσημη για το ότι γέννησε τη δημοκρατία, την τέχνη, την φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική.

Η Ελλάδα είναι διάσημη επίσης για τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 776 π.Χ. 

 
Τι εφευρέσεις έχουν γίνει από τους Έλληνες; Πολλοί τύποι τεχνολογίας έχουν εφευρεθεί από τους Έλληνες. 
Μερικά από τα ευρήματα που έχουν κάνει, είναι: ο φάρος, ο τροχός νερού, το ξυπνητήρι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η καμάρα, τα υδραυλικά, η δημοκρατία, η σπειροειδής σκάλα, τα ντους, οι δρόμοι, ο καταπέλτης, η κεντρική θέρμανση, οι μοχλοί και πολλά άλλα!
 
 
Μερικοί από τους διάσημους αρχαίους Έλληνες είναι ο Ιπποκράτης, ο Λεωνίδας, ο Ευκλείδης, ο Αρχιμήδης, ο Πυθαγόρας, ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, και πολλοί άλλοι.
 
Ο όρος «Αρχαία Ελλάδα» αναφέρεται συνήθως στο χρόνο μεταξύ του Ομήρου (περίπου 750 π.Χ.) και της ρωμαϊκής κατάκτησης της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου (Αντώνιος και Κλεοπάτρα, 30 π.Χ.).
 
Ο Κολοσσός είχε ύψος περίπου 108 πόδια, το οποίο είναι τόσο ψηλό όσο το σύγχρονο άγαλμα της ελευθερίας από τα πόδια μέχρι το στέμμαΗ πόλη της Ρόδου που είναι και μια από τις πιο δημοφιλής τοποθεσίες για τουρίστες στην Ελλάδα, φημίζεται για τη στέγαση ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου: τον Κολοσσό της Ρόδου (από το οποίο προέρχεται η λέξη «κολοσσιαίο»). Αυτό το γιγαντιαίο άγαλμα των 98 ποδιών (303 μέτρων) του θεού Ήλιου, του οποίου τα πόδια διέσχιζαν το λιμάνι, καταστράφηκε από σεισμό το 226 π.Χ.
 

Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούνται εφευρέτες των μαθηματικών επειδή ήταν οι πρώτοι που το έκαναν θεωρία. Το έργο των Ελλήνων μαθηματικών όπως ο Πυθαγόρας, ο Ευκλείδης, ο Αρχιμήδης και ο Απολλώνιος, το βρίσκουμε στη βάση των σύγχρονων μαθηματικών.

Ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος θεωρείται ο Θαλής της Μιλήτου (περίπου 624-546 π.Χ.). Ήταν ο πρώτος που έδωσε μια φυσική εξήγηση για την προέλευση του κόσμου και όχι μια μυθολογική.

 

Μικρή Γνωστή Ελλάδα ΙστορίαΟ Έλληνας ερευνητής, ο Ηρόδοτος της Αλικαρνασσού (περίπου 480-c.429 π.Χ.) θεωρείται ο πρώτος ιστορικός στον κόσμο.

Ο πρώτος ιστορικός θεωρείται ο Έλληνας συγγραφέας Ηρόδοτος (περίπου 484-425 π.Χ.), συγγραφέας του πρώτου μεγάλου βιβλίου ιστορίας για τους Ελληνο-Περσικούς πολέμους. Το βιβλίο του Ηρόδοτου είναι ένα σημαντικό σύμβολο στην ιστορία.

Ο προ-Σωκράτη Έλληνας φιλόσοφος Αναξίμανδρος (περ. 610-546 π.Χ.) πιστώνεται με τη σύνταξη της πρώτης φιλοσοφικής πραγματείας και τη δημιουργία του πρώτου χάρτη του γνωστού κόσμου. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ο πρώτος επιστήμονας που κατέγραψε ένα επιστημονικό πείραμα.

 

Ενδιαφέρον ελληνικό γεγονός γλυπτικής

Οι Έλληνες έφεραν επανάσταση στην τέχνη της γλυπτικής. Αντί για στάσιμες πόζες και κενά πρόσωπα, οι Έλληνες καλλιτέχνες άρχισαν να χαράζουν αγάλματα ανθρώπων που έδειξαν κίνηση και συναίσθημα.

Η Ελλάδα οργάνωσε την πρώτη δημοτική χωματερή στο δυτικό κόσμο γύρω στο 500 π.Χ.

Η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. 

Τα ελληνικά ομιλούνται για περισσότερα από 3.000 χρόνια, και είναι μία από τις παλαιότερες γλώσσες στην Ευρώπη.
 

Η δημοκρατία στην Αθήνα ήταν σημαντικά διαφορετική από τις σύγχρονες δημοκρατίες, καθώς ήταν και πιο συμμετοχική και αποκλειστική. 

Επίσης δεν υπήρχαν πολιτικά κόμματα στην αθηναϊκή δημοκρατία. 

 
Η κυβερνητική διαφθορά των τελευταίων δεκαετιών έχει κοστίσει στην Ελλάδα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
Επί του παρόντος, το εθνικό χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο από την οικονομία της χώρας. H πιστοληπτική της ικανότητα ή η ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της είναι η χαμηλότερη στη ζώνη του ευρώ.
 

Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ενηλίκων είναι άνεργοι. Ακόμα και όσοι έχουν κάποιο πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο ή κολέγιο, είναι δύσκολο να βρούν δουλειά.

Το νόμισμα της Ελλάδας ήταν η δραχμή, 2.650 ετών και ήταν το παλαιότερο νόμισμα της Ευρώπης. Η δραχμή αντικαταστάθηκε με το ευρώ το 2002.

 

 
Κανένα σημείο στην Ελλάδα δεν απέχει περισσότερο από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Η Ελλάδα έχει περίπου 9.000 μίλια ακτογραμμής, τη 10η μακρύτερη στον κόσμο.
 
Το υψηλότερο υψόμετρο της Ελλάδας είναι ο Όλυμπος στα 9.750 πόδια (2.917 μέτρα), το θρυλικό σπίτι του Δία και των άλλων Ολυμπίων θεών. Το χαμηλότερο υψόμετρο είναι η στάθμη της θάλασσας.
 
Η Ελλάδα απολαμβάνει περισσότερες από 250 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.Τυχαίο γεγονός της Ελλάδας

 

Ο Βρετανός ποιητής Λόρδος Μπάιρον (1788-1824) ήταν τόσο ερωτευμένος με τους Έλληνες που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πολεμήσει ενάντια στους Τούρκους στον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Του εκδηλώθηκε πυρετός εκεί και πέθανε σε ηλικία 36 ετών. Οι Έλληνες τον θεωρούν εθνικό ήρωα.

 

Η λέξη «βάρβαρος» προέρχεται από τους Έλληνες, και σημαίνει ότι οι άνθρωποι που δεν μιλούσαν ελληνικά και ως εκ τούτου ακούγονταν σαν να έλεγαν «βαρ-βαρ-βαρ-βαρ».

Το υψηλότερο υψόμετρο της Ελλάδας είναι ο Όλυμπος στα 9.750 πόδια (2.917 μέτρα), το θρυλικό σπίτι του Δία και των άλλων Ολυμπίων θεών. Το χαμηλότερο υψόμετρο είναι η στάθμη της θάλασσας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης που έβαλε το πρόσωπό του στα ελληνικά νομίσματα. Προηγουμένως, τα ελληνικά νομίσματα είχαν το πρόσωπο κάποιου θεού ή θεάς.

Ο Παρθενώνας χτίστηκε περίπου 2.500 χρόνια πριν, στην Ακρόπολη, πάνω από την πόλη της Αθήνας και παρουσίαζε πολύχρωμα γλυπτά και ένα μεγάλο χρυσό άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Χρειάστηκαν 15 χρόνια για την κατασκευή του.

Ενδιαφέροντα γεγονότα της Αθήνας

Η Αθήνα θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού
 

Ο πιο διάσημος σύγχρονος συγγραφέας της Ελλάδας είναι ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957). Τα μυθιστορήματά του Zorba the Greek και The Last Temptation of Christ έγιναν και τα δύο σε ταινίες, αν και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία τον αφόρισε για το τελευταίο.

 

Ενδιαφέρουσα ιστορία της ΕλλάδαςΤο ρητό «Έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» προέρχεται από τον ελληνικό μύθο του Ηρακλή που σώζει την Κρήτη από έναν ταύρο που μαίνεται, αρπάζοντας τον από τα κέρατά του.

Η Ελλάδα διαθέτει μια από τις πλουσιότερες ποικιλίες άγριας πανίδας στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίου στην ΕΕ. Επίσης η Ελλάδα παραδοσιακά έχει τα υψηλότερα ποσοστά αμβλώσεων.

 

Σε όλη την ιστορία τους, οι Έλληνες αγάπησαν τη θάλασσα. Με περισσότερα από 1.800 εμπορικά πλοία, η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους στον κόσμο. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Σταύρος Νιάρχος («Ο Χρυσός Έλληνας») είναι κάποιοι από τους πιο γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες της ναυτιλίας.

Μεγάλο μέρος της αμοιβής ενός Έλληνα εργαζόμενου λαμβάνεται για φόρους και ένα άλλο επίσης μεγάλο ποσοστό της αμοιβής του, για την εθνική υγειονομική περίθαλψη.

 
 
 
Σύλληψη του κρητικού ταύρου
Pin It

Comments powered by CComment

Share This

User LoginNot registered yet?

Join the system.

Create an account
3116177
Today
Yesterday
This Week
This Month
Last Month
900
1540
8863
65902
86277

Your IP: 18.234.247.75
28-01-2021 11:56
Go to top