Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται στο νησί της Κρήτης.  Aνήκει στην Κρήτη, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλες τις πέντε ηπείρους - σε όλον τον κόσμο.

Είναι ένα από τα Ανατολικά Ορθόδοξα Μοναστήρια υπογραμμίζοντας την καθολικότητα και οικουμενικότητα της Εκκλησίας. Κάθε χρόνο, η Μονή δέχεται και φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες και προσκυνητές από όλο τον κόσμο, από μακρινούς πολιτισμούς. Εδώ αναμειγνύονται πολλές γλώσσες, πολιτισμοί, παραδόσεις, με την ιστορία και τον πολυμορφισμό. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να εμποδίσει την ενότητα της πίστης, την καθολικότητα του ορθόδοξου πνεύματος, την οικουμενικότητα της εκκλησιαστικής μαρτυρίας.

Η Μονή Αρκαδίου έχει μια μοναδική φυσική ομορφιά, μια αριστοκρατική ιστορία, με πολλούς θρύλους βαθιά ριζωμένους στο χρόνο, κειμήλια και θησαυρούς. Πιθανώς επειδή το παλιό είναι πιο ζωντανό από το νέο, και το σύγχρονο είναι συχνά πιο ώριμο από την ηλικία. Κάθε προσκυνητής και επισκέπτης αισθάνεται κάτι το οποίο είναι μοναδικό στη βιωματική και την πνευματική του εμπειρία.

  • Telephone:+30 28310 83076, +30 28310 83126, +30 28310 83129