Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μακρύτερο στην Ευρώπη (16 χλμ). Σπάνια χλωρίδα και πανίδα έχουν επιζήσει σε αυτή την περιοχή και προστατεύονται. Για να διασχίσουμε το φαράγγι, χρειαζόμαστε συνήθως 5 έως 7 ώρες.

Συμβουλές: Φορέστε άνετα παπούτσια. Σε περίπτωση που θέλετε να εξερευνήσετε τη σπηλιά να έχετε καλύτερα ένα φακό μαζί σας, δεδομένου ότι είναι πολύ σκοτεινά στο σπήλαιο. Φώς από έξω, μπαίνει μόνο μέσα στον κύριο θάλαμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα Βουνά θεωρείται ότι είναι το καλύτερο μέρος για να θαυμάσετε τα αστέρια. Η εγγύτητα προς τον ισημερινό κάνει τον Κρητικό έναστρο ουρανό ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια των σκοτεινών νυκτών της Μεσογείου. Για να νιώσετε πιο κοντά στο Σύμπαν, μπορείτε να επισκεφθείτε το...

Η Ντία ( ή Δία ) βρίσκετε βορειοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου απέχει 12 μίλια και έχει έκταση 12 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα. Εκτείνεται από δυτικά προς τα ανατολικά η αντιστρόφως.

Η σπηλιά του Δία ή Δικταίο Αντρο ή Δικταίο Άντρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά και διάσημα σπήλαια της Κρήτης, αλλά και και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το μύθο, στο εντυπωσιακό σπήλαιο Δικταίο, πλούσιο σε σταλαγμίτες και σταλακτίτες, γεννήθηκε ο Δίας.

Η ειδυλλιακή ομορφιά του Ελαφονησίου, έκανε αυτό το μέρος πολύ γνωστό.Το Ελαφονήσι βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων.Η περιοχή του Ελαφονησίουι περιλαμβάνει την παραλία, το νησάκι 200 μέτρα από την ακτή και την μεταξύ τους ρηχή λιμνοθάλασσα.

Powered by Nessus Web Services
Κύλιση στην Αρχή