Η Φαιστός ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού, και η πιο πλούσια και ισχυρή πόλη στη νότια Κρήτη. Κατοικήθηκε από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ίδρυση και την ανάπτυξη των μινωικών ανακτόρων στον 15ο αιώνα π.Χ.

Το ενετικό φρούριο του Ρεθύμνου, σχεδόν στο κέντρο της παλιάς πόλης. Ο γίγαντας Φορτέτζα, με κρυμμένα αιώνες της ιστορίας, είναι ορατό από κάθε γωνιά της πόλης και προσφέρει πανοραμική θέα του Ρεθύμνου και την ακτή προς τα δυτικά.

Το ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, στις πλαγιές ενός χαμηλού βραχώδους λόφου και περιβάλλεται από άγρια βουνά στα ανατολικά. Ένα λιθόστρωτο δρόμο πήρε τους κατοίκους από την είσοδο του παλατιού στο κοντινό λιμάνι το οποίο ήταν εύκολα...

Αυτό που λέμε «Παλαίκαστρο» σήμερα, ήταν μια μινωική πόλη στη θέση "Ρουσόλακος" κοντά στη σύγχρονη πόλη του Παλαικάστρου. Βρίσκεται στρατηγικά στην ακτή ανατολικά της Κρήτης δίπλα στο απάνεμο λιμανάκι της Χιόνα, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου.

Το Ανάκτορο των Μαλίων είναι το τρίτο μεγαλύτερο μινωικό ανάκτορο της Κρήτης, χτισμένo κοντά στη θάλασσα, στο δρόμο που συνδέει την ανατολική και κεντρική Κρήτη.

To πιο σημαντικό κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, η Κνωσσός, είναι χτισμένη πάνω στο λόφο της Κεφάλας μέσα σε ελιές, αμπέλια και κυπαρίσσια, βρίσκεται 5 χιλ. ΝΑ του Ηρακλείου και καλύπτει μια έκταση περίπου 15 τετρ. χλμ.

Powered by Nessus Web Services
Κύλιση στην Αρχή