Στο δρόμο πηγαίνοντας από το Κοκκίνη Χάνι προς το χωριό της Ανώπολης, σε μια κατάφυτη πεδιάδα βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε. 

Μονή της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας: 72 χιλιόμετρα νότια των Χανίων, κοντά στο Ελαφονήσι Λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι και θυμίζει φρούριο, σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο 35μ με απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Το παραθαλάσσιο μοναστήρι της Παναγίας της Οδηγήτριας βρίσκεται περίπου 26 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και σε απόσταση 2,5χλμ βόρεια από το Κολυμπάρι. Το μοναστήρι είναι επίσης γνωστό ως Παναγία της Μονής Αγγέλων Γωνιάς, λόγω της θέσης του στο δυτικό άκρο-γωνιά του κόλπου...

Μονή Αγίας Τριάδας ή το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων είναι ένα Ελληνικό Ορθόδοξο μοναστήρι στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων στην Κρήτη και που το οποίο, περιέχει επίσης και ένα μουσείο.

Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται στο νησί της Κρήτης.  Aνήκει στην Κρήτη, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλες τις πέντε ηπείρους - σε όλον τον κόσμο.

Η μονή Αγκαράθου είναι αφιερωμένη στη Μητέρα του Χριστού και βρίσκεται σε ένα μάλλον βραχώδες ύψωμα ανάμεσα στα χωριά Σγούρα Κεφάλι και Sambas σε απόσταση 23 χλμ από το Ηράκλειο.

Η Μονή Επανωσήφη βρίσκεται σε υψόμετρο 480μ. Βρίσκεται 32 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο και θεωρείται ως ένα από τα πλουσιότερα και μεγαλύτερα μοναστήρια της Κρήτης. Το μοναστήρι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.

   

Οι οικοδομικές εργασίες στον καθεδρικό ναό διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1866, και συνεχίστηκαν το 1883. Η προσπάθεια για την οικοδόμηση του ναού σε τόσο δύσκολους καιρούς υποστηρίχτηκε με ενθουσιασμό από όλους τους ανθρώπους του Ηρακλείου. Τοπική εφημερίδα...

Η εκκλησία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, Κρήτη: Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Τίτου στην πόλη του Ηρακλείου είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία της Κρήτης. Βρίσκεται στην οδό 25ης Αυγούστου, ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Γύρω από την εκκλησία υπάρχει μια...

Powered by Nessus Web Services
Κύλιση στην Αρχή