Κοκκίνη Χάνι, Πληροφορίες

Κοκκίνη ΧάνιΤο Κοκκίνη Χάνι είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στην παλιά εθνική οδό από το Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο. Η ιστορία του ως γνωστό τουριστικό θέρετρο, άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν οι υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεφωνίας έφτασαν σε αυτό το τμήμα της Κρήτης, και τα πρώτα ξενοδοχεία χτίστηκαν. Πριν από αυτό ήταν το μικρό ψαράδικο χωριό με περίπου 100 κατοίκους.

Write comment (0 Comments)

Ενα από τα βασικά πλεονεκτήματα της περιοχής Κοκκίνη Χάνι  είναι οι αμμώδεις και οργανωμένες παραλίες της. Οι περισσότερες παραλίες της είναι μπροστά από ξενοδοχεία, αλλά η πρόσβαση είναι ανοικτή σε όλους.

1. Η μεγαλύτερη παραλία (περίπου 500 μ.) βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του θέρετρου. Είναι μια υπέροχη αμμώδη παραλία και πολύ καλά εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Υπάρχουν πολλά beach bar με δυνατή μουσική και οι νέοι μπορούν να την βρούν ενδιαφέρουσα. Επίσης στην παραλία αυτή διοργανώνονται αρκετά beach party πάρτι το καλοκαίρι.

2. Μια άλλη μικρή αμμουδερή παραλία είναι κοντά στα διαμερίσματα Κονάκι. Είναι ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και να δοκιμάσετε το παγωμένο ρόφημα καφέ που ονομάζεται Frappe.

3. Η παραλία κοντά στο κέντρο του θέρετρου, 50 m από τα σούπερ μάρκετ (Χαλκιαδάκη, Αριάδνη κλπ), είναι πολύ ήσυχη.
 
  1. Η παραλίαμπροστά από το ξενοδοχείοΘέμιςείναι επίσης μια απότις πιο δημοφιλείςαμμώδεις παραλίεςστοΚοκκίνηΧάνι. Εκείμπορείτε να συναντήσετε καιτουρίστες καιντόπιους.

 

 

 

 

Write comment (0 Comments)

Οι ακτές στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσσου βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία και για το 2016.

Write comment (0 Comments)

Share This

User LoginNot registered yet?

Join the system.

Create an account
2409119
Today
Yesterday
This Week
This Month
Last Month
1539
2628
15680
84269
89089

Your IP: 3.235.172.213
2020-05-30 18:17
Κύλιση στην Αρχή